"Voor de reconstructie... alleen waardering."

L.W., Aangezicht reconstructie

Over Hadé Vuyk

Gecertificeerd in Plastische en Reconstructieve Aangezicht chirurgie

Opleiding

Dokter Vuyk heeft momenteel een adviserende rol.

Drs. Hadé Vuyk studeerde medicijnen in Leiden tot 1981 en sloot de studie af met het arts-examen (predikaat cum laude). Na zijn specialisatie is hij enkele jaren staflid geweest in het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam (afdeling KNO, Hoofd Hals chirurgie). In 1986 rondde hij op dit gebied een promotie-onderzoek af.

Certificaat

Op basis van vele jaren ervaring en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Plastische en Reconstructieve Aangezicht Chirurgie is Drs. Vuyk gecertificeerd door het bestuur van de vereniging van Keel Neus Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd, Hals gebied.

Deze registratie is een kwaliteit waarborg om ook de complexe vragen binnen dit vakgebied, zoals grote reconstructies en heroperaties van de neus, te kunnen behandelen. Lees hier het certificaat.

Erepenning

Erepenning toegekend aan Drs. Vuyk door de Nederlandse Specialisten Vereniging voor Keel, Neus, Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd, Hals gebied vanwege zijn Persoonlijke Inzet, Onderwijs en Hoge Kwaliteit betreffende Plastische en Reconstructive Aangezicht Chirurgie. November 2016

Curriculum vitae

Drs. vuyk is Voorzitter Gilde van Esthetisch Specialisten Nederland.
Het volledige CV van drs. H.D. Vuyk leest u hier

Boek & Publicaties

In die periode en de volgende 25 jaar heeft hij zich vrijwel uitsluitend bezig gehouden met de Plastische en Reconstructieve Aangezicht chirurgie. Hierover werden 40 boek hoofdstukken en 80 wetenschappelijke studies gepubliceerd in de medische literatuur. Een bijzonder hoogtepunt was de publicatie van een Europees Handboek Facial Plastic Surgery in 2006.

Voor lijst met publicaties klikt u hier: Publicaties.

Chirurgische missies

Met grote passie heeft hij op charitatieve basis, Reconstructieve Operaties voor Aangeboren Afwijkingen in het gelaat verricht in India en Indonesië.(zie oa foto's neus reconstructie)

Congressen en verenigingen

Hij heeft als vertegenwoordiger van de Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied, deel uitgemaakt van de commissie die de huidige evidence-based richtlijn Behandeling van het basaalcelcarcinoom heeft opgesteld.

Een regelmatig gevraagd spreker op nationale en internationale congressen over Operatieve Technieken en ook Ethiek.

Hij organiseerde een achttal nationale en internationale symposia en congressen, met als doel de kwaliteit van plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie in Nederland te bevorderen.

Van 1995 tot 2002 is hij voorzitter geweest van de werkgroep 'Plastische en Reconstructieve Aangezichtschirurgie' van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Hals-gebied. Vanaf 2007 is hij oprichter en lid van de commissie Professionalitieit en Ethiek van de zelfde vereniging. Hij is lid van de Medical Advisory Board of GSR Institute of Craniofacial & Facial Plastic Surgery in Hydrabad , India.

Vanaf 1997 is hij verantwoordelijk voor een van de fellowship-programma's van de European Academy of Facial Surgery. Hierbij kunnen m.n. buitenlandse specialisten tot maximaal negen maanden mee lopen in de praktijk.

Drs. Vuyk is lid van de American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery,

de European Academy of Facial Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Hals gebied.